language

Hírek

„Aki meg akar szökni, megszökik” – mire jó a 27 milliárdos rendőrségi nyomkövető rendszer?

Tavaly ősszel hetekre leállt a házi őrizetben lévő gyanúsítottak mozgását figyelő rendőrségi nyomkövető rendszer. A 24.hu megkereste az illetékeseket, és sikerült részinformációkat megtudnunk a történtekről, ám így is jócskán maradtak nyitott kérdések.

Mészáros Lőrinc 100 milliárdot elnyelő gabonafeldolgozói elkezdték termelni a profitot

Mészáros Lőrinc korábban jobbára veszteségeket halmozó gabonafeldolgozó cégei tavaly már nyereséget hoztak. A Viresol és a Kall Ingredients együtt bő ötmilliárd forint profitot termelt, igaz, a két cégnek juttatott közpénzes támogatások ennek sokszorosát, összesen 23,5 milliárd forintot tettek ki, nem beszélve a beruházáshoz nyújtott tízmilliárdokról.

Békés Márton alapítványát nem érinti a beruházási stop

A DK-s Vadai Ágnes arra kérdezett rá Rogán Antal minisztériumánál, hogy miközben százmilliárdos nagyságrendben halasztja el a beruházásait, a Tranzit fesztivált szervező Kommentár Alapítvány mégis miért kaphat 5,6 milliárd forintot. Békés Márton alapítványának egyébként a Mészáros Lőrincék családi cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. épít rendezvényközpontot 10,6 milliárdért a VIII. kerületi Puskin utcában.

Audi terepjáróval ment lángosozni a vagyonzárral sújtott Völner Pál

A korrupcióval vádolt volt fideszes államtitkár nem árulta el, kié a városi terepjáró, amit vezetett. Korábban a politikus arra panaszkodott, hogy a családtagjainak az autóit – köztük a fia Porschéjét is – lefoglalták a hatóságok, pedig nekik semmi közük nincs a büntetőügyéhez.