language

Hírek

Tízmilliós városi megbízásokkal gazdagodott Fekete Zsolt és Huszár Máté tanácsadója

A közösségi médiában terjedő városházi dokumentumok szerint rendszeres, havi 700 ezer forintos megbízási díja mellett több mint 12 millió forintot is kiszámlázott a városnak Fekete Zsolt és Huszár Máté tanácsadója, Galló Júlia. Ezért az összegért lényegében a saját baráti köréhez tartozó városi tévé számára szervezett sajtótájékoztatókat, illetve a Facebookra tett ki a városvezetés sikereit hirdető posztokat. A hírek szerint a „munkájához” egy 800 ezres Apple iMac-et is kapott.

Ughy Attila: Diktatúrákban van olyan, ahogyan Szaniszló kampányol + videó

„Illegális kampányfinanszírozás" feliratú plakátokkal ragasztotta át a XVIII. kerületi Fidesz–KDNP Szaniszló Sándor választási plakátjait. Ughy Attila szerint a DK-s városvezetőt a Fővárosi Választási Bizottság eltiltotta a tevékenység folytatásától. Szaniszló pedig nem reagált a Magyar Nemzet megkeresésére.

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

100 pontos skálán mindössze 22 pontot ért el a 2023-as magyar költségvetés átláthatósága az OBS nemzetközi felmérésben – a „megfelelő” szint 61 pont lenne, a globális átlag 45 pont, korábban Magyarország is ezen a szinten tartózkodott. A zuhanást elsősorban az utolsó pillanatos, rendeletileg kihirdetett új költségvetés magyarázza, de egyébként a kormány immár teljesen nyíltan saját belügyének tekinti az elvileg az Országgyűlés hatáskörébe tartozó, nyilvánosságra számot tartó költségvetést.