Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
kampányfinanszírozás [X]
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Schiffer András korrupció miatt feljelentést tesz

Egy hangfelvételen állítólag fideszes politikusok beszélgetnek arról, hogy a Fidesz kampányát a Közgép segíti. Schiffer András LMP-elnök korrupció miatt tesz feljelentést. A megnevezett fideszes képviselő cáfol.

Hol a legnagyobb a korrupció Európában?

Elkészült az EU első korrupcióellenes jelentése, amely szerint évi 120 milliárd euró veszik el az EU tagállamaiban a korrupció miatt. Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet, elsősorban a pártfinanszírozás, a közbeszerzések, a nem megfelelő összeférhetetlenségi szabályok és az orvosi hálapénz miatt.

Évi 120 milliárd euró kárt okoz Európának a korrupció

A korrupció továbbra is kihívást jelent Európa számára – állapította meg hétfőn közzétett első korrupcióellenes jelentésében az Európai Bizottság.

Most kiderül, mennyibe kerülnek az ígéretek!

Bő két hónap múlva járulhatunk a szavazóládákhoz leadni voksunkat az országgyűlési választásokon. Ebben a kampányidőszakban csak úgy repkednek az ígéretek a politikusoktól, pártoktól.

Az EU legkorruptabbjai között van hazánk

Törvényben tenné kötelezővé a nyílt kampányszámlát az Együtt-PM - jelentette be a korrupcióellenes világnapon Karácsony Gergely. Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a szövetség átalakítaná a párt- és kampányfinanszírozást, megváltoztatná a közbeszerzések jogorvoslati rendjét és megkönnyítené a közérdekű adatokhoz való hozzáférést.

LMP: a földpályázatok és a közbeszerzések nyertesei ne adhassanak támogatást!

Az LMP azt indítványozza, hogy ne vehessenek részt a pártok kampányfinanszírozásában azok, akik a kampányt megelőző öt éven belül állami földpályázaton vagy közbeszerzésen nyertek, illetve érdekeltséggel rendelkeznek offshore cégekben.

Megszólalt az államtitkár: sok kis Közgépre lenne szükség

Intenzívebb kommunikációra lehet számítani a közeljövőben a kormány antikorrupciós intézkedéseivel kapcsolatban − mondta a Napi Gazdaságnak Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára.

"Bátorítani kell" a visszaélések bejelentőit - interjú a Transparency International elnökével

Védeni kell azokat az embereket, akik jelentik a korrupciót, és meg kell akadályozni, hogy retorziók érjék őket Huguette Labelle, a korrupció ellen küzdő Transparency International nevű szervezet elnöke szerint. Labelle szerint a korrupció annak a jele, hogy egy rendszer nem jól működik, és javításra szorul. A magyar pártoknak azt javasolta, hogy tegyék teljesen átláthatóvá költségvetésüket, az embereknek pedig lehetőséget adna, hogy pontosan követhessék, mire mennyi pénzt költ az állam.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI