Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
kampányfinanszírozás [X]
Találatok: [41]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Ez a minimum: átláthatóság az önkormányzatokban

Az Ezaminimum.hu internetes oldalon az önkormányzati választásokon induló jelöltek kinyilváníthatják, hogy készek konkrét és számonkérhető intézkedéseket tenni az önkormányzatok átláthatóságának javítása érdekében

Schiffer András korrupció miatt feljelentést tesz

Egy hangfelvételen állítólag fideszes politikusok beszélgetnek arról, hogy a Fidesz kampányát a Közgép segíti. Schiffer András LMP-elnök korrupció miatt tesz feljelentést. A megnevezett fideszes képviselő cáfol.

Hol a legnagyobb a korrupció Európában?

Elkészült az EU első korrupcióellenes jelentése, amely szerint évi 120 milliárd euró veszik el az EU tagállamaiban a korrupció miatt. Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet, elsősorban a pártfinanszírozás, a közbeszerzések, a nem megfelelő összeférhetetlenségi szabályok és az orvosi hálapénz miatt.

Évi 120 milliárd euró kárt okoz Európának a korrupció

A korrupció továbbra is kihívást jelent Európa számára – állapította meg hétfőn közzétett első korrupcióellenes jelentésében az Európai Bizottság.

Most kiderül, mennyibe kerülnek az ígéretek!

Bő két hónap múlva járulhatunk a szavazóládákhoz leadni voksunkat az országgyűlési választásokon. Ebben a kampányidőszakban csak úgy repkednek az ígéretek a politikusoktól, pártoktól.

Az EU legkorruptabbjai között van hazánk

Törvényben tenné kötelezővé a nyílt kampányszámlát az Együtt-PM - jelentette be a korrupcióellenes világnapon Karácsony Gergely. Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a szövetség átalakítaná a párt- és kampányfinanszírozást, megváltoztatná a közbeszerzések jogorvoslati rendjét és megkönnyítené a közérdekű adatokhoz való hozzáférést.

LMP: a földpályázatok és a közbeszerzések nyertesei ne adhassanak támogatást!

Az LMP azt indítványozza, hogy ne vehessenek részt a pártok kampányfinanszírozásában azok, akik a kampányt megelőző öt éven belül állami földpályázaton vagy közbeszerzésen nyertek, illetve érdekeltséggel rendelkeznek offshore cégekben.

Megszólalt az államtitkár: sok kis Közgépre lenne szükség

Intenzívebb kommunikációra lehet számítani a közeljövőben a kormány antikorrupciós intézkedéseivel kapcsolatban − mondta a Napi Gazdaságnak Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára.
Találatok: [41]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI