K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Tanácsadás Megbízás alapján is végzünk szakértői, kutatói és tanácsadói munkát.

Európai Antikorrupciós Jelentés

2014 elején tette közzé az Európai Bizottság az első Európai Antikorrupciós Jelentését. A kiadást több mint két éves munka előzte meg, a bizottság szakértőin túl számos külső, helyi tanácsadó vett részt a folyamatban, magyar országfelelősként a K-Monitor működött közre. A jelentés következtetésiről a blogunkon olvashatsz összefoglalót. A következő, 2016-os jelentés 2017 tavaszán jelent volna meg azonban a Bizottság végül a jelentés visszatartása mellet döntött.
Anyag letöltése

Parlamentmonitorozás az átláthatóságért

A V4 régióra és a nyugat-balkáni államok parlamentáris rendszerére irányuló kutatás célja az a döntéshozás átláthatóságának növelése ezekben az országokban. A nemzetközi együttműködés résztvevőjeként a K-Monitor készítette a tanulmány a Magyarországról szóló fejezetét.
Anyag letöltése

Átláthatóság és számonkérhetőség a közbeszerzésekben

A 2012-es projekt során megvizsgálatuk a közbeszerzések átláthatóságát, azon belül különösen a közbeszerzési adatok hozzáférhetőségét a négy visegrádi országban. A munka eredményeként négy országtanulmány és egy összefoglaló tanulmány készült, az anyagok szerzői rendszeres kapcsolatot tartanak a közbeszerzéseket érintő kérdésekben. A projektet a Visegrádi Alap támogatta.
Anyag letöltése

Pénz, politika, átláthatóság

A Global Integrity által vezetett Money, Politics and Transparency projekt a világ számos országában vizsgálta a párt- és politikafinanszírozás működését. A kutatás eredményei és adatai az alábbi linken érhetőek el, a K-Monitor készítette a magyarországi fejezetet.
Anyag letöltése

Közérdekű bejelentők védelme a KKE-i térségben

A 2011-ben végzett felmérés Lengyelországban, Magyarországon, Moldáviában, Szlovéniában, Boszniában, Horvátországban és Szerbiában vizsgálta meg a közérdekű bejelentőket védő jogszabályokat. Az összefoglaló jelentés megjelenti a Public Integrity Journalban, a projekt a TASZ-szal együttműködésben valósult meg.
Anyag letöltése

Transparency International - NIS 2011

Transparency International Magyarország 2011-ben jelentette meg másodszor az NIS országtanulmányt. A 2011-es NIS országtanulmány 13 olyan „pillért”, illetve intézményt elemez, amelyek az ország integritási rendszerének legfontosabb alkotóelemeinek tekinthetők. A tanulmányhoz a K-Monitor készítette az korrupcióellenes intézményekről szóló fejezetet.
Anyag letöltése

Ügyfeleink

Kapcsolat