K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

Indul a NER HOTEL: támogasd adományoddal!

Szeretnénk térképre tenni azokat a vendéglátóipari helyeket, éttermeket, NERHOTEL-eket, melyek a rendszer fő haszonélvezői, korrupt politikusok, haverjaik és üzlettársaik érdekeltségébe tartoznak. Ahhoz, hogy egy megbízható és felhasználóbarát eszközt adhassunk a tudatos magyarok és külföldi turisták kezébe, 1.000.000 Ft-ra van szükségünk.

Itt az első magyar önkormányzati költségvetés, ami közérthetőségre törekszik!

Zugló (Budapest XIV. kerület) Önkormányzata a K-Monitor és a Költségvetési Felelősségi Intézet közreműködésével vizualizálta 2018-as költségvetését. Az egyébként nyílt szoftver testreszabásához és az önkormányzati igények mentén való továbbfejlesztéséhez a K-Monitor más önkormányzatok számára is partner. Ezzel kapcsolatos ajánlatunkat itt olvashatja el.

Elkészült a 2017-es agrártámogatások elemzése

Hatodik éve dolgozzuk fel az agrártámogatások adatait, hogy a közvélemény is tájékozódhasson arról, kik Magyarország legnagyobb zöldbárói és hogyan alakulnak az erőviszonyok az agráriumban. 

Civil hackathon az ELTE-n

Április 20–21-én az ELTE Társadalomtudományi Karának, Survey Statisztika Mesterszakával és a Precognox-szal közösen civl adatokra épülő hackathont szerveztünk.

Melyik párt programja áll hozzád a legközelebb?

Melyik párt programja áll hozzád a legközelebb? Próbáld ki Voksmonitor nevű alkalmazásunkat, és kiderül. 

A TI és a K-Monitor feljelentést tesz Semjén vadászatai ügyében

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a feljelentés szövegét, amelyet a Transparency International Magyarország Alapítvány és a K-Monitor Közhasznú Egyesület tesznek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászataival kapcsolatban.

A civilek Strasbourgban is beperelték a magyar államot az őket megbélyegző törvény miatt

Tizennégy civil szervezet közösen kérte a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságát, hogy állapítsa meg, a civilellenes „külföldi támogatásokról” szóló törvény sérti a civil szervezetek alapvető jogait. Ezek a szervezetek korábban együtt nyújtottak be panaszt az Alkotmánybírósághoz a civileket megbélyegző törvény miatt. Az érintett szervezetek ma hozták nyilvánosságra a beadványuk tartalmát.

118 civil szervezet kiáll a helyi közösségekért, a békés Magyarországért dolgozó civilekért

A kaposvári, a miskolci és a pécsi önkormányzat múlt heti civilek ellen indított támadásaira válaszul a mai napon 118 civil szervezet közös állásfoglalásban jelenti ki, hogy az érintett civilek támogatást, semmint támadást érdemelnének.

A Parlament nyelve - képviselői felszólalások (1990-2017)

A 2017-es Nyílt Jogalkotási Hét (GLOW) eseményeihez kapcsolódva a K-Monitor a magyar parlamenti adatok hasznosításával foglalkozó kutatásának előzetes eredményeit mutatja be. Egy olyan eszközt szeretnénk fejleszteni, melynek célja, hogy a felszólalásokat könnyen elérhetővé tegye az érdeklődők számára.

Ezt mutatják magukból a hazai pártok az interneten

Időről időre felmérjük, hogy festenek a magyarországi pártok az interneten. Az elmúlt két évben senki sem váltotta meg a világot, ami nem meglepő: a politikai erőviszonyok miatt a nagyobbik kormánypártnak például továbbra sincs se igénye, se szüksége arra, hogy normális honlapot tartson fenn.

Mutasd mindet

Sorrend