We use cookies.

Learn more

Érzékelte már a rezsiárrobbanás hatásait? 2022. augusztus 31.

A K-Monitor kérdőíves kutatásban térképezi fel az energiaválság hatásait, és az azzal kapcsolatos társadalmi attitűdöket. A kérdőív kitöltése 5-8 percet vesz igénybe, személyes adatokat nem gyűjt. A válaszokat szeptember 30-ig várjuk, az eredményeket ezt követően feldolgozzuk és itt, a K-blogon közzétesszük. Segítsen nekünk országosan térképre rakni a bezáró üzleteket, közintézményeket! 


Kitöltöm a kérdőívet!


Egyre inkább a bőrünkön érezhetjük az elszabaduló energiaárak hatásait. A korlátozások elkerülhetetlenek, de mi marad talpon, és hol kell megszorításokkal szembesülnünk? Mennyire fontos a jelenléti oktatás fenntartása, a hivatalok nyitvatartása, a közvilágítás, a szociális és kulturális intézmények nyitvatartása? Kell-e támogatni a vállalkozásokat, jut-e elég rezsicsökkentés a lakosságnak?

Az önkormányzatok kikerültek a rezsicsökkentés alól és sorra jelentik be a helyi közszolgáltatások felfüggesztését vagy korlátozását: könyvtárak, uszodák, sportcsarnokok, művelődési házak zárnak be Győrtől Jászapátin át Balassagyarmatig.

közintézmények is érintettek: az állami szférában 25%-os gázspórolás jöhet, ami érinti a hivatalokat, a kulturális és oktatási szférát. Olyan állami cégek, mint a MÁV is nehéz helyzetbe került.

vállalkozások zöme is a piaci árat kell fizesse, emiatt sokan a bezárást, vagy a tevékenységük átalakítását fontolgatják.

K-Monitor azt térképezi fel, hogy a mindennapokban hogyan szembesülünk az energiaválsággal.

A saját fejlesztésű Partimap kérdőív egyszerre tartalmaz egyéni várakozásokkal, a közösségi megoldásokra, kihívások kezelésére vonatkozó preferenciákkal kapcsolatos kérdéseket, és térképezi fel azokat a helyi tapasztalatokat, amelyek a kitöltők számára is érezhetővé teszik az energiaválságot.