K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

Idén is várjuk 1%-os felajánlásaitokat!

Ha fontosnak tartod a közpénzek átláthatóságát és a civil kontrollt, támogass idén minket a felajánlásoddal. Adószámunk: 18193288-1-42

Álhírek, fact checking és storytelling: Outriders Meetup Budapest

Milyen a jó újságírás 2019-ben? Egyáltalán mit jelent ez egy olyan évtizedben, amikor megbízhatónak hitt lapok is sorra hoznak le (figyelmetlenségből vagy szándékosan) pontatlanságokat vagy épp sorra zárnak be évtizedes múlttal rendelkező szerkesztőségek? Az Outriders Network partnereként egy olyan találkozó megrendezésében veszünk részt, ahol a téma néhány nemzetközi szakértőjével a hatásos, minőségi és hiteles riportkészítésről beszélgethetünk.

COMPR: mutatjuk, mennyi az annyi

2017 nyarán adtunk hírt arról, hogy a milliárdos összegeket hétköznapi tételek segítségével "lefordító" alkalmazás ötletünk, a COMPR nyert a Google DNI pályázatán. A célunk az volt, hogy egy olyan eszközt készítsünk, melynek segítségével közérthetőbbé tehetők a sajtóban megjelenő, felfoghatatlanul nagy pénzösszegeket és egy kicsivel nehezebbé a politikai sajtó önkényeskedését.

Ilyen volt 2018: új utakon a korrupció ellen

A hatalmasra duzzasztott kormánypárti média ütlegei dacára idén a munkánkat támogató állampolgárok szolidaritásából és támogatásából is jócskán kijutott nekünk, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy a helyzethez alkalmazkodva újfajta tevékenységekbe fogjunk. Ahogy december végén lenni szokott, idén is áttekintjük, mit tettünk az idei évben a korrupció ellen.

Indul a NER HOTEL: támogasd adományoddal!

Szeretnénk térképre tenni azokat a vendéglátóipari helyeket, éttermeket, NERHOTEL-eket, melyek a rendszer fő haszonélvezői, korrupt politikusok, haverjaik és üzlettársaik érdekeltségébe tartoznak. Ahhoz, hogy egy megbízható és felhasználóbarát eszközt adhassunk a tudatos magyarok és külföldi turisták kezébe, 1.000.000 Ft-ra van szükségünk.

Itt az első magyar önkormányzati költségvetés, ami közérthetőségre törekszik!

Zugló (Budapest XIV. kerület) Önkormányzata a K-Monitor és a Költségvetési Felelősségi Intézet közreműködésével vizualizálta 2018-as költségvetését. Az egyébként nyílt szoftver testreszabásához és az önkormányzati igények mentén való továbbfejlesztéséhez a K-Monitor más önkormányzatok számára is partner. Ezzel kapcsolatos ajánlatunkat itt olvashatja el.

Elkészült a 2017-es agrártámogatások elemzése

Hatodik éve dolgozzuk fel az agrártámogatások adatait, hogy a közvélemény is tájékozódhasson arról, kik Magyarország legnagyobb zöldbárói és hogyan alakulnak az erőviszonyok az agráriumban. 

Civil hackathon az ELTE-n

Április 20–21-én az ELTE Társadalomtudományi Karának, Survey Statisztika Mesterszakával és a Precognox-szal közösen civl adatokra épülő hackathont szerveztünk.

Melyik párt programja áll hozzád a legközelebb?

Melyik párt programja áll hozzád a legközelebb? Próbáld ki Voksmonitor nevű alkalmazásunkat, és kiderül. 

A TI és a K-Monitor feljelentést tesz Semjén vadászatai ügyében

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a feljelentés szövegét, amelyet a Transparency International Magyarország Alapítvány és a K-Monitor Közhasznú Egyesület tesznek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászataival kapcsolatban.

Mutasd mindet

Sorrend