K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

Jelöltek csatlakozását várjuk a civil átláthatósági minimumprogramhoz!

Indul az Ez a Minimum!, az atlatszo.hu, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország átláthatósági minimumprogramja A csatlakozó jelöltek azt vállalják, hogy az új önkormányzati ciklust a gazdálkodás és a döntéshozatal nyilvánosságát garantáló szabályok beterjesztésével kezdik. 

Helyi szintű társadalmi részvétel - a konferencia előadásai

Elérhetők a júniusban megrendezett helyi szintű társadalmi részvétel lehetőségeit tárgyaló konferenciánk felvételei. A témák: részvételi költségvetés, állampolgári tanács, digitális részvételi platformok.

Költségvetési ABC - Hallasd a hangod a helyi pénzügyekben!

Kiadványunk civileknek és állampolgároknak arról, hogyan születik és mit tartalmaz egy önkormányzat költségvetése és hogyan szólhatsz bele a településed gazdálkodásába.

Programajánló: műhely-konferenciánk a helyi szintű társadalmi részvételről!

Időpont: 2019. június 5. Helyszín: Benczúr Hotel - Budapest, Benczúr u. 35. Kapcsolat: events@k-monitor.hu A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A teljes program és a regisztráció itt: bit.ly/2X8q5PO

Idén is várjuk 1%-os felajánlásaitokat!

Ha fontosnak tartod a közpénzek átláthatóságát és a civil kontrollt, támogass idén minket a felajánlásoddal. Adószámunk: 18193288-1-42

Álhírek, fact checking és storytelling: Outriders Meetup Budapest

Milyen a jó újságírás 2019-ben? Egyáltalán mit jelent ez egy olyan évtizedben, amikor megbízhatónak hitt lapok is sorra hoznak le (figyelmetlenségből vagy szándékosan) pontatlanságokat vagy épp sorra zárnak be évtizedes múlttal rendelkező szerkesztőségek? Az Outriders Network partnereként egy olyan találkozó megrendezésében veszünk részt, ahol a téma néhány nemzetközi szakértőjével a hatásos, minőségi és hiteles riportkészítésről beszélgethetünk.

COMPR: mutatjuk, mennyi az annyi

2017 nyarán adtunk hírt arról, hogy a milliárdos összegeket hétköznapi tételek segítségével "lefordító" alkalmazás ötletünk, a COMPR nyert a Google DNI pályázatán. A célunk az volt, hogy egy olyan eszközt készítsünk, melynek segítségével közérthetőbbé tehetők a sajtóban megjelenő, felfoghatatlanul nagy pénzösszegeket és egy kicsivel nehezebbé a politikai sajtó önkényeskedését.

Ilyen volt 2018: új utakon a korrupció ellen

A hatalmasra duzzasztott kormánypárti média ütlegei dacára idén a munkánkat támogató állampolgárok szolidaritásából és támogatásából is jócskán kijutott nekünk, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy a helyzethez alkalmazkodva újfajta tevékenységekbe fogjunk. Ahogy december végén lenni szokott, idén is áttekintjük, mit tettünk az idei évben a korrupció ellen.

Indul a NER HOTEL: támogasd adományoddal!

Szeretnénk térképre tenni azokat a vendéglátóipari helyeket, éttermeket, NERHOTEL-eket, melyek a rendszer fő haszonélvezői, korrupt politikusok, haverjaik és üzlettársaik érdekeltségébe tartoznak. Ahhoz, hogy egy megbízható és felhasználóbarát eszközt adhassunk a tudatos magyarok és külföldi turisták kezébe, 1.000.000 Ft-ra van szükségünk.

Itt az első magyar önkormányzati költségvetés, ami közérthetőségre törekszik!

Zugló (Budapest XIV. kerület) Önkormányzata a K-Monitor és a Költségvetési Felelősségi Intézet közreműködésével vizualizálta 2018-as költségvetését. Az egyébként nyílt szoftver testreszabásához és az önkormányzati igények mentén való továbbfejlesztéséhez a K-Monitor más önkormányzatok számára is partner. Ezzel kapcsolatos ajánlatunkat itt olvashatja el.

Mutasd mindet

Sorrend