K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

A részvételi költségvetés esélyei a magyar önkormányzatokban - a tanulmány elérhető!

A 2019-es önkormányzati választások eredménye azonban részvételi fordulatot hozhat az ehhez kellő mozgástérrel rendelkező hazai önkormányzatokban. Hogyan lesz a részvétel több, mint politikai PR? Megjelent a részvételi költségvetés technikáját bemutató tanulmányunk.

Átláthatósági mintaszabályzatot adtak közre az Ez a Minimum! kezdeményezői

A választások előtt az Ez a Minimum! átláthatósági minimumprogramot 400 jelölt írta alá, köztük több, mint 200 mandátumot szerzett. Nekik és minden nyilvánosságpárti helyi képviselőnek szól a javasolt mintaszabályozás, amelyet helyben megvitatva, kiegészítve és elfogadva biztosítható az önkormányzati működés nyomon követhetősége és számonkérhetősége.

Ötletek és eszközök az önkormányzatiság megújításához

Bemutatjuk be a K-Monitor átláthatóbb, részvételibb helyi politikáról szóló kiáltványát, amihez példatár is tartozik. Reméljük sikerül inspirálnunk a helyi politikai szereplőit.

Irodavezetőt keresünk!

A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda határozatlan idejű (félállású) munkaviszonyra irodavezetőt keres decemberi kezdéssel. Olyan embert keresünk, aki az iroda működtetése és a szervezet pénzügyi adminisztrációja mellett talpraesett, proaktív és elkötelezett a szervezet missziója és értékei iránt.

Jelöltek csatlakozását várjuk a civil átláthatósági minimumprogramhoz!

Indul az Ez a Minimum!, az atlatszo.hu, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország átláthatósági minimumprogramja A csatlakozó jelöltek azt vállalják, hogy az új önkormányzati ciklust a gazdálkodás és a döntéshozatal nyilvánosságát garantáló szabályok beterjesztésével kezdik.

Helyi szintű társadalmi részvétel - a konferencia előadásai

Elérhetők a júniusban megrendezett helyi szintű társadalmi részvétel lehetőségeit tárgyaló konferenciánk felvételei. A témák: részvételi költségvetés, állampolgári tanács, digitális részvételi platformok.

Költségvetési ABC - Hallasd a hangod a helyi pénzügyekben!

Kiadványunk civileknek és állampolgároknak arról, hogyan születik és mit tartalmaz egy önkormányzat költségvetése és hogyan szólhatsz bele a településed gazdálkodásába.

Programajánló: műhely-konferenciánk a helyi szintű társadalmi részvételről!

Időpont: 2019. június 5. Helyszín: Benczúr Hotel - Budapest, Benczúr u. 35. Kapcsolat: events@k-monitor.hu A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A teljes program és a regisztráció itt: bit.ly/2X8q5PO

Idén is várjuk 1%-os felajánlásaitokat!

Ha fontosnak tartod a közpénzek átláthatóságát és a civil kontrollt, támogass idén minket a felajánlásoddal. Adószámunk: 18193288-1-42

Álhírek, fact checking és storytelling: Outriders Meetup Budapest

Milyen a jó újságírás 2019-ben? Egyáltalán mit jelent ez egy olyan évtizedben, amikor megbízhatónak hitt lapok is sorra hoznak le (figyelmetlenségből vagy szándékosan) pontatlanságokat vagy épp sorra zárnak be évtizedes múlttal rendelkező szerkesztőségek? Az Outriders Network partnereként egy olyan találkozó megrendezésében veszünk részt, ahol a téma néhány nemzetközi szakértőjével a hatásos, minőségi és hiteles riportkészítésről beszélgethetünk.

Mutasd mindet

Sorrend