We use cookies.

Learn more

A K-Monitor hírei

Add az 1%-od a korrupció ellen!

Segíts minket, hogy hatékonyan monitorozhassuk a magyar közpénzek sorsát a Korrupcióellenes Munkacsoportban és azon kívül! Néhány gombnyomással felajánlhatod személyi jövedelemadód egy szeletét nekünk!

JELENTKEZTÜNK AZ UNIÓS HELYREÁLLÍTÁSI TERV MONITORING BIZOTTSÁGÁBA

A kormány nemrég uniós nyomásra nyílt pályázatot hirdetett a helyreállítási terv (HET) monitoring bizottságában való részvételre. Jelentkeztünk.

A K-Monitor beadta jelentkezését az antikorrupciós civil munkacsoportba

Szeretnénk minden lehetséges módon követni a kormányzati antikorrupciós jogalkotás alakulását, elmondani a javaslatainkat és tájékoztatást adni az intézkedések sorsáról. 

10 év alatt 7 ezer milliárd forint agrártámogatást osztottak ki Magyarországon

Tíz éve jelent meg először a K-Monitor elemzése az agrártámogatások elosztásáról. Ebből az alkalomból a szokásos éves agrárelemzés mellé egy új, a mezőgazdasági támogatások rendszerét részletesebben bemutató honlap is készült, amely kereshetővé teszi az elmúlt évek támogatási adatait.

Antikorrupciós törvényjavaslatok: intézményépítés rohamléptekben

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a kormány a héten három törvényjavaslatot nyújtott be. November közepére létrejöhet az uniós pénzek felett őrködő Integritás Hatóság és a civileket is magában foglaló Korrupcióellenes Munkacsoport. A K-Monitor gyorselemzése.

Átláthatóbbá tettük a központi költségvetést

A közpénzköltések átláthatóságáért és a korrupció ellen küzdő K-Monitor alapvető feladatának tartja, hogy több információ legyen elérhető arról, mire, miből és mennyit költ az állam a közösből.

Érzékelte már a rezsiárrobbanás hatásait?

Elkészült a diákok költségvetése Debrecenben!

A 2021/2022-es tanévben a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulói egy itthon szokatlan közösségi döntéshozatali folyamat részesei lehettek. Az iskola diákjainak többsége valamilyen formában részt vehetett annak eldöntésében, mire költsön a közösség 350 ezer forintot. A folyamatot a K-Monitor is segítette. Íme a beszámolónk róla.

Átláthatóbb önkormányzatok: számonkértük az ígéreteket!

A 2019-es önkormányzati választások előtt az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország Ez a Minimum! néven átláthatósági programot hirdetett meg, amely hat témában foglalta össze a helyi döntéshozatal átláthatóságának alapkövetelményeit. Most megmutatjuk, kik a legátláthatóbb és legátláthatatlanabb önkormányzatok.

Megjelent a K-Monitor és a TASZ Korrupciófigyelőjének összegző jelentése

A jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai eszközzé emelése Magyarországon egymással szoros összefüggésben történik, többnyire valamilyen közérdekű cél mögé rejtve. Az elmúlt kétvében e közérdekű cél a járvány elleni védekezés volt. A K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért ezt a folyamatot dokumentálta az elmúlt két évben Korrupciófigyelő jelentéseiben.

Mutass többet

Sorrend