We use cookies.

Learn more

Hírek

EZT CSINÁLTÁK A K-MONITOR KORRUPCIÓFIGYELŐI 2021-BEN

Korrupcióellenes szervezetként 2021-ben is volt dolgunk bőven: követni a közpénzek útját, rámutatni visszaélésekre, segíteni az egyre szűkülő nyilvánosságban az információhoz jutást, illetve alternatívát mutatni a hatalomgyakorlás kirekesztő és tekintélyelvű módjával szemben. 

Keressük a Code for Hungary projekt koordinátorát

A Code for Hungary programozók és civil aktivisták közössége, célja a technológiai innováció elérhetővé tétele civil projektek számára. Februári kezdéssel határozott időre, félállású munkaviszonyra olyan embert keresünk, aki ismeri a civil szervezetek világát, szívesen részt venne technológiai projektek fejlesztésében és nem riad vissza ezeken a területeken mozgó szereplők közötti tolmácsolástól, talpraesett, proaktív és rugalmas.

Így néz ki a 2022-es magyar költségvetés

Az állam nem készít közérthető kimutatást arról, mire költi az adófizetők pénzét. Mi megtettük, cserébe az adatok mellett felhívtuk a figyelmet a költségvetési rendszer problémáira is.

Korrupciófigyelő: Átláthatatlan költekezéssel vág neki a kormány a választási évnek

A kormány változatos eszközöket vet be azért, hogy a favorizált klientúra és politikai osztály megélhetése egy esetleges kormányváltás esetén se kerülhessen veszélybe. Itt a K-Monitor és a TASZ ötödik, negyedéves Korrupciófigyelő jelentése.

Elemzésünk a Helyreállítási Terv antikorrupciós reformtervéről

Az ősz egyik legizgalmasabb témája, hogy mikor érkezik újabb pénzeső az EU-tól. Számos tagállam már megkapta az EU-s Helyreállítási Eszközből rendelkezésre bocsátott ezermilliárdok első részletét, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervét (HET) még nem fogadta el az EU, így az első százmillárdokra is még várni kell.

igyoltottak.hu - felmérés az oltakozás menetéről

A 2021-es év egyik lefontosabb témája az koronavírus elleni oltás volt. Hónapokon át foglalkoztatta a társadalmat, hogy lesz-e elég oltás, melyik korcsoport mikor jut oltáshoz, és persze az, hogy ki milyet kap. Mára azok, akik regisztráltak, túlnyomórészt hozzájutottak a vakcinához.

SZÜLJ OKOSAN! - TALÁLD MEG AZ UTAD A SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS ÚTVESZTŐJÉBEN!

Szülészeti hálapénzzel foglalkozó kampányunk keretében egy leendő anya szerepébe helyezkedve kalauzolunk keresztül a szülészeti ellátás útvesztőin. Az Emma Egyesület és a K-Monitor közös szerepjátéka fókuszában a szülés és az azt megelőző időszak anyai döntéseinek lehetőségei és összetettsége állnak.

Ellenfél vagy szövetséges? - Helyi érdekvédők és önkormányzatok együttműködése Közép-Kelet-Európában

Birtokba vett helyi önkormányzás - ez a címe annak a kutatásnak, amelyben feltérképeztük, milyen együttműködések léteznek helyi érdekérvényesítő csoportok és az önkormányzatok között Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. 

TÖBB SZEM TÖBBET LÁT! Támogasd a K-Monitort adód 1%-ával

Idén támogasd a korrupció és az azt övező társadalmi közöny elleni küzdelmünket adód 1%-ával! Adószámunk: 18193288-1-42

Civil hozzájárulás az uniós jogállamisági jelentéshez

Nyolc magyar civil szervezet közös jelentéssel járult hozzá az Európai Bizottság idei jogállamisági jelentéséhez. A 2019-re vonatkozó jelentés a jogállamiságot súlyosan veszélyeztető problémákat azonosított Magyarországon, a helyzet pedig a konzultációban részt vevő civil szervezetek szerint 2020-ban tovább romlott.

Mutasd mindet

Sorrend