K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

Szülésélmény-térkép - Te már rajta vagy?

Országos felmérésbe kezdtünk a hálapénz és tágabban a nők szülésélményeinek feltérképezése céljával. Az Emma Egyesülettel és a romániai Funky Citizens-szel együttműködve indítottuk el az igyszultem.hu oldalt, ahol a felhasználók saját kórházuk kiválasztásával egy rövid kérdőívet tölthetnek ki és elolvashatják az addigi kitöltések eredményeit is.

Elindult a NER HOTEL - Tudd meg, kinél költöd a pénzed!

2018-ban kezdtünk el dolgozni egy olyan applikáción, amelynek segítségével utána lehet járni a politikailag exponált szereplők és a velük közeli kapcsolatban állók által birtokolt szállodák, vendéglátóhelyek tulajdonosi hátterének. Elkészültünk.

Dolgozz velünk!

Projektvezetői munkakörbe határozatlan időre keressük új kollégánkat. Olyan valakivel szeretnénk bővülni, aki aktívan részt vesz új projektek kidolgozásában és a K-Monitor szakmai munkájában. Emellett talpraesett, proaktív és elkötelezett a szervezet missziója és értékei iránt.

Magyar civil szervezetek is részt vesznek az Európai Bizottság jogállamiságról szóló jelentésének elkészítésében

Magyar civil szervezetek is részt vettek abban a konzultációban, amit az Európai Bizottság indított az első jogállamisági jelentéséhez kapcsolódóan. A szervezetek bíznak benne, hogy az Európai Bizottság jelentésében konkrét, számonkérhető javaslatokat fogalmaz majd meg a tagállamok, és így Magyarország számára is a jogállamiság helyzetének javítása érdekében.

A részvételi költségvetés esélyei a magyar önkormányzatokban - a tanulmány elérhető!

A 2019-es önkormányzati választások eredménye azonban részvételi fordulatot hozhat az ehhez kellő mozgástérrel rendelkező hazai önkormányzatokban. Hogyan lesz a részvétel több, mint politikai PR? Megjelent a részvételi költségvetés technikáját bemutató tanulmányunk.

Átláthatósági mintaszabályzatot adtak közre az Ez a Minimum! kezdeményezői

A választások előtt az Ez a Minimum! átláthatósági minimumprogramot 400 jelölt írta alá, köztük több, mint 200 mandátumot szerzett. Nekik és minden nyilvánosságpárti helyi képviselőnek szól a javasolt mintaszabályozás, amelyet helyben megvitatva, kiegészítve és elfogadva biztosítható az önkormányzati működés nyomon követhetősége és számonkérhetősége.

Ötletek és eszközök az önkormányzatiság megújításához

Bemutatjuk be a K-Monitor átláthatóbb, részvételibb helyi politikáról szóló kiáltványát, amihez példatár is tartozik. Reméljük sikerül inspirálnunk a helyi politikai szereplőit.

Irodavezetőt keresünk!

A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda határozatlan idejű (félállású) munkaviszonyra irodavezetőt keres decemberi kezdéssel. Olyan embert keresünk, aki az iroda működtetése és a szervezet pénzügyi adminisztrációja mellett talpraesett, proaktív és elkötelezett a szervezet missziója és értékei iránt.

Jelöltek csatlakozását várjuk a civil átláthatósági minimumprogramhoz!

Indul az Ez a Minimum!, az atlatszo.hu, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország átláthatósági minimumprogramja A csatlakozó jelöltek azt vállalják, hogy az új önkormányzati ciklust a gazdálkodás és a döntéshozatal nyilvánosságát garantáló szabályok beterjesztésével kezdik.

Helyi szintű társadalmi részvétel - a konferencia előadásai

Elérhetők a júniusban megrendezett helyi szintű társadalmi részvétel lehetőségeit tárgyaló konferenciánk felvételei. A témák: részvételi költségvetés, állampolgári tanács, digitális részvételi platformok.

Mutasd mindet

Sorrend