We use cookies.

Learn more

Ez a Minimum!

Korrupcióellenes minimumprogrammal igyekszünk nyomást gyakorolni politikai döntéshozókra azért, hogy kerüljön sor végre érdemi lépésekre tiszta közpénzkezelésért.

Mi is ez?

Korrupcióellenes minimumprogramokat a 2014 óta készítünk a választásokon elinduló jelöltek számára. Aláírásukkal a jelöltek kötelezettséget vállalnak, hogy megválasztásuk esetén megbízatásuk segítségével mindent megtesznek a pontok végrehajtásáért, így a korrupció ellen.

2014-ben az országgyűlési választásokon elinduló pártok közül kettő írta alá a minimumpontokat, ezen felül 1105 magánszemély és szervezet támogatta a kezdeményezést.

A 2014-es önkormányzati választásokra készített minimumprogramunkhoz több, mint 200 képviselőjelölt csatlakozott, nagyjából 50-en pedig meg is lettek választva. A program következtében Zugló átláthatósági rendeletet fogadott el, és számos településen hoztak átláthatósági intézkedéseket.

2019-es önkormányzati választások során hat témában ajánlunk átláthatósági pontokat a jelölteknek:
A kampány során közel 400 jelölt vállalta a csatlakozást, közülük 170 képviselő (köztük 5 megyei képviselő), 14 polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester nyert mandátumot.


A programon az atlatszo.hu-val, és a TI Magyarországgal együttműködésben dolgozunk.


Kinél érdeklődhetsz?

Merényi M. Miklós

önkormányzati szakértő

Letöltések

Related projects